Residence MK1407
Residence MK1407

RESIDENCE MK1407

LIMASSOL

CLIENT

PRIVATE

YEAR

2015-2019

PHOTOGRAPHY

CHRISTOS PAPANTONIOU

The residence for a family of four is located in the northern hills of Lefkothea in Limassol, offering stunning views of the city and the coastline from above. The conceptual approach of the design was subsequently informed mainly by the site features: the striking views, the steep slope and the southern orientation.

The building areas are spread in three levels, with the road level including the main entrance which leads to an interior balcony offering a panoramic view of the double-height living areas in the lower level and the gardens and cityscape in the background. This level also features a private office space. The level below comprises the living, dining and kitchen areas, which are physically connected to the outdoor patio and the infinity-edge swimming pool. Correspondingly, the upper levels feature the private areas.

All the spaces are distributed around an interior open courtyard which starts at the lower level and is seen from all the levels of the house. The building’s envelope is formed conceptually as a sculpted rock, rising from the sloped, rocky land. The materiality of the exterior is consequently derived by this idea, using local stone for the lower levels and large, with closed rendered areas in the east and west, blocking also the strong sunlight in the warmer months.

Residence MK1407
Residence MK1407
Residence MK1407
Residence MK1407
Residence MK1407
Residence MK1407
Residence MK1407
Residence MK1407
Residence MK1407
Residence MK1407
Residence MK1407